34 Smurfentikkertje
(Lijkt op 'spionnentikkertje'.)

Alle kinderen gaan op de grond zitten met hun hoofd naar beneden en hun ogen dicht. De begeleider loopt er tussen door, om de verlossers en de tikkers aan te wijzen.
"Jij bent Grote Smurf, jij bent Smurfin, jij bent Gargamel en jij bent Azraëll." Hij tikt de vier kinderen daarbij op de schouder.
Gargamel en Azraël zijn de tikkers, Grote Smurf en Smurfin de verlossers!
Alle andere kinderen zijn smurfen, maar ze weten natuurlijk niet wie de tikkers en de verlossers zijn en de tikkers en verlossers weten dat ook niet van elkaar.
Lekker spannend dus! Iedereen gaat nu lopen. Gargamel en Azraël tikken niet maar knipogen! Als een smurf 'afgeknipoogt" is, gaat hij op de grond zitten.
Grote Smurf en Smurfin lopen langs de kinderen die 'af' zijn en tikken ze even op de schouder; dan zijn ze weer vrij! Gargamel en Azraël zijn natuurlijk druk met 'knipogen', maar als ze erachter komen wie de verlossers zijn, roepen ze "Grote Smurf" en mogen ze die proberen te tikken.
Rennen dus; Gargamel en Azraël áchter de Grote Smurf en Smurfin aan.
Als de verlossers; Grote Smurf en Smurfin, getikt zijn, is het spel afgelopen en worden er opnieuw tikkers en verlossers aangewezen.

 

Benodigdheden: Leeftijd:
- Ruimte Vanaf 4 jaar.

 

< Terug

Postadres:
Postbus 3001
1801 GA Alkmaar

Bezoekadres:
Bestevaerstraat 2
1813 PA  Alkmaar

T: 072 - 5822721
M: B.g.g. 06-51868317
E: info@buitenspeelbus.nl