38 Spijkerslaan

Voor dit spel heb je minimaal één hamer nodig, maar het is nog leuker als iedereen zijn eigen hamer heeft. Maak er een soort quiz van bij een goed antwoord mag het kind op de spijker slaan. Bij een fout antwoord gaat de beurt naar de volgende. Wie als eerste zijn of haar spijker er helemaal ingeslagen heeft die wint.

Voordat je begint slaat de scheidsrechter de spijker alvast iets vast in het houtblok. Een persoon begint door de spijker in zo weinig mogelijk slagen in het houtblok te slaan. Hierna is het de beurt aan de volgende. Voor de punten gebruik je 20 punten min het aantal slagen.

Om de beurt mag een persoon van het team met de hamer op de spijker slaan. Degene die als laatst de spijker helemaal in het hout heeft zitten heeft gewonnen!

Zes spelers van elk team krijgen een spijker. Op het signaal van de scheidsrechter start het eerste teamlid met het slaan van de spijker in de balk. De spijker moet volledig in het hout verdwijnen. Hierna geeft hij/zij de hamer aan het volgende teamlid die op zijn beurt de spijker in het hout slaat. Zodra de 6e spijker in het hout is verdwenen, wordt de tijd genoteerd. Snelste tijd, meeste punten.     

 

 


Benodigdheden: Leeftijd:
- Houtblok
- Spijkers
- Hamers
Vanaf 8 jaar.

 

< Terug

Postadres:
Postbus 3001
1801 GA Alkmaar

Bezoekadres:
Bestevaerstraat 2
1813 PA  Alkmaar

T: 072 - 5822721
M: B.g.g. 06-51868317
E: info@buitenspeelbus.nl